zondag 8 maart 2009

Solfestuka

Joehoe!
Vieren dat de zon terug is :) 8 maart was het zover. De zon zou boven Sakrofagen verschijnen...was het niet dat te bewolkt was...geen zon. Gelukkig was daar de Super Puma om ons te verblijden met wat licht in de lucht :) Na zaterdag een leuke en late party gehad te hebben in brakke 11, voelden Marta en ik ons fit genoeg om om 10 uur naar de kerk te gaan voor de speciale zonmis :) Inclusief een kinderkoortje wat heeel schattig zonliedjes zong. Na de dienst naar buiten voor de zon dus (not) en toen weer naar binnen voor wafels en koffie. Toen terug gelopen, brood gebakken en een heerlijk luie zondag gehad. En 's avonds...naar de Longyearbreen icecave :) Why not, het is om de hoek en blijft mooi :) Wat een dagje :)




























Ik had me opgegeven als vrijwilliger. Een avond helpen in ruil voor een gratis ticket en Solfestuka t-shirt. Ik moest werken bij een superleuk concert van een opkomende Noorse band: The Real Ones. Voor vrijdag had ik een gratis kaartje voor Smeerenburgh, de lokale heavy rock band :) En dat hebben we geweten! Een hoop gespring, gezweet en happen naar frisse lucht. En Doug Benn, onze welbekende glacioloog bewees dat je op je 60ste best nog kan crowd surfen... :)




















Zaterdag was het tijd voor de Spitsbergse 'Ter land, ter zee en in de lucht', oftwel: sleeen! Ook hier had ik me opgegeven als vrijwilliger. Met als resultaat dat ze me polar bear watch maakten. Gezellig, in mijn eentje met een rifle en twee flare guns bovenop de heuvel... :) Nee hoor, ik heb me vermaakt. Ik kon alles zien, en het weer was werkelijk waar s c h i t t e r e n d. Drie uur in de zon staan...best OK :) Geen ijsberen, dat dan weer niet :) O ja, en ook nog ruzie gemaakt met de Sysselman. "Could you please move your scooter? It's kind of in the way" "No" "But we would like it very much if you did" "No, I'm the Sysselman here, I'm the boss" "...but...everyone has to park over there, SIR" "No" ... tss, dan niet. Als beloning voor het in de zon staan, kregen we de week later een uber luxe diner bij Kroa :)





















1 opmerking:

Inge zei

super weer, leuk om te lezen dat je je goed vermaakt en nog werkt ook, top. en je staat heel goed op de mooie fotos;s hoor, zijn we er toch ook een beetje bij he, kus mam