zondag 5 april 2009

Term projects

De colleges zijn nu zo'n beetje afgelopen en de term projecten zijn zo'n beetje begonnen. Voor AG204 (fysische geografie) ga ik samen met Ruth surging glaciers onderzoeken. We willen proberen of we hier 3 veldwerkjes aan vast kunnen plakken: naar Van Postbreen, Paulabreen en Fiordtjovbreen. Het gesprek met Logistics was positief, het hangt voornamelijk van de sneeuw en zeeijscondities af of we het veld inkunnen :) Als voorbreidingen zijn we aan het kijken naar luchtfoto's van 1936, 1956, 1990 en 2006 om te zien wat en hoe de terminus van de gletsjer verandert door de jaren heen.

Voor AG211 (mariene geologie) zit er helaas geen veldwerk in. Ik ga met behulp van Fledermaus een stuk zeebodem bekijken om grote massa bewegingen in kaart te brengen. Na de paasvakantie wordt het dus nog even snel aanpoten met deze projecten. Maar dat gaat goed komen, de onderwerpen zijn leuk :)



























1 opmerking:

toon zei

Hallo wij zijn Rik en Toon

Wij hebben via Maaike Harmelen te horen gekregen dat jij onderzoek doet /studeert op Spitsbergen. Wij kennen Maaike via Wessel (haar vriendje), laatst zijn we met hun op wintersport geweest en vertelde wij over een vijftal items (documentaire) die we op Spitsbergen willen maken. Wij zouden graag wat meer willen weten over Spitsbergen, en hoe je daar leeft. Wij willen gedurende twee weken onder de naam NU HET NOG KAN low budget een aantal video-items (documentaire) maken die gerelateerd zijn aan klimaat en energie. Onze vraag is dan ook of jij ons in contact kan brengen wetenschappers en/of studenten die zich bezig houden met klimaatsverandering of andere onderzoeken.

Groetjes

Toonwest@gmail.com rik.vanderveen@hotmail.com